Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

Då är det dags att summera vår resa, nu när vi är hemma igen. Målsättningen var att åka ner och träffa våra vänner i Torrox Park, Nerja och Orihuela Costa. Det är ca 380 mil dit om man väljer att åka via Öresundsbron. Så vi har åkt drygt 760 mil på denna resa. Vi var införstådda med att det skulle bli rätt många resdagar dit och hem.
Allt har fungerat bra, inga incidenter och Leffe har rullat fint både på fina motorvägar, vindlande bergsvägar och tunnlar, smala landsvägar, städer och trånga byar. Resan är en del av målet genom franska slätter och spanska berglandskapen.

Park4Night

Tack vare appen Park4Night har vi hittat bra ställplatser och campingar att övernatta på. Priserna har varit hyggliga eftersom sommasäsongen inte har dragit igång. Dieseln har givetvis kostat en hel del, även om den varit något billigare än i Sverige. I Spanien kostar den runt 19 kr/lit jämfört med Sverige (som är dyrast i Europa) drygt 25 kr/lit. Nära två fulla gasolflaskor har gått åt. Plus en kaffemaskin som gick sönder, men en ny kunde anskaffas. Morgonespresson var räddad. Solcellerna har jobbat bra så vi haft tillräckligt med el när vi fricampat, eller bara tagit en fikapaus efter vägen. Den ger tillräckligt med kräm för kaffemaskin och mikrougnen.
Den stora behållingen var naturligtvis att träffa våra vänner och umgås och som också tog oss med på flera fina utflykter, bl a till Frigiliana och Cartagena.
Tack Leffe för en fin tripp
Men det är fint att vara hemma igen också. Vädret har blivit bättre och våren är på gång även i Sverige. Till skillnad mot när vi åkte ifrån den häftiga snöovädret som vi missade helt. Tack alla som följt oss. Har ni frågor eller funderingar så hör gärna av er i kommentarsfältet.