
5 juni
Kallt och blåsigt men nu går det inte att vänta längre. In med fiskgrejorna i husbilen och iväg till Roslagen, närmare bestämt Älvsnäs i Östhammars kommun. Vi är framme och parkerar hos min svåger vid 16-tiden och efter en kopp kaffe ger vi oss ut för att lägga abborrnät. Den envisa nordanvinden biter ordentligt på sjön men det är skönt med lite frisk luft. Läggningen går bra och vi sitter en stund i båten och tittar på en havsörn som hålls under uppsikt av arga kråkor och trutar. Här ute ser man havsörn varje dag.
Efter en god middag med grillat och vin går vi till sängs.
Kallt och blåsigt men nu går det inte att vänta längre. In med fiskgrejorna i husbilen och iväg till Roslagen, närmare bestämt Älvsnäs i Östhammars kommun. Vi är framme och parkerar hos min svåger vid 16-tiden och efter en kopp kaffe ger vi oss ut för att lägga abborrnät. Den envisa nordanvinden biter ordentligt på sjön men det är skönt med lite frisk luft. Läggningen går bra och vi sitter en stund i båten och tittar på en havsörn som hålls under uppsikt av arga kråkor och trutar. Här ute ser man havsörn varje dag.
Efter en god middag med grillat och vin går vi till sängs.

6 juni
Ger oss ut vid 10-tiden och tar upp de två abborrnäten som ger 15 stora abborrar. De kommer att göra sig fint i stekpannan till kvällen.
Rensar näten och nu till dagens höjdpunkt, strömmingsfisket. Nu tar vi den större båten och ger oss ut mot Bodasundet. Den snåla nordanvinden håller i sig och kepsen ligger kvar i bilen. Ankrar upp i Bodasundet och knyter på tafsen med glittrande och självlysande krokar. Ett sanningens ögonblick! Det dröjer inte många sekunder innan de första vibrationerna känns i spöt. Strömming! Nu börjar det roliga, ner med betet upp igen och kroka av allt från 1 - 5 strömmingar vaje gång.
Efter en halv timme tar vi kaffepaus och njuter av den medhavda matsäcken, mackor med gubbröra.
Vi forsätter fisket någon timme och beger oss sedan sakta hemåt, nöjda men rejält frusna.
En hink strömming på durken väntar på rensning och sedan blir det rökning och serieproduktion av Roslagslåda. Den går bra att frysa i cirka ett halvår utan att smaken försämras nämnvärt. När allt är klart väntar en underbar middag på stekt abborre nedsköljt med några glas Viognier. En sådan dag.
Ger oss ut vid 10-tiden och tar upp de två abborrnäten som ger 15 stora abborrar. De kommer att göra sig fint i stekpannan till kvällen.
Rensar näten och nu till dagens höjdpunkt, strömmingsfisket. Nu tar vi den större båten och ger oss ut mot Bodasundet. Den snåla nordanvinden håller i sig och kepsen ligger kvar i bilen. Ankrar upp i Bodasundet och knyter på tafsen med glittrande och självlysande krokar. Ett sanningens ögonblick! Det dröjer inte många sekunder innan de första vibrationerna känns i spöt. Strömming! Nu börjar det roliga, ner med betet upp igen och kroka av allt från 1 - 5 strömmingar vaje gång.
Efter en halv timme tar vi kaffepaus och njuter av den medhavda matsäcken, mackor med gubbröra.
Vi forsätter fisket någon timme och beger oss sedan sakta hemåt, nöjda men rejält frusna.
En hink strömming på durken väntar på rensning och sedan blir det rökning och serieproduktion av Roslagslåda. Den går bra att frysa i cirka ett halvår utan att smaken försämras nämnvärt. När allt är klart väntar en underbar middag på stekt abborre nedsköljt med några glas Viognier. En sådan dag.
7 juni.
Idag blir det en slappardag och frampå eftermiddagen ger vi oss av hemåt för att fortsätta den tråkiga men nödvändiga rivningen av duschrummet som skall renoveras.
Om en vecka väntar nya äventyr med fiske i Saltströmmen uppe vid Lofoten och under tiden får vi duschrummet renoverat.
Idag blir det en slappardag och frampå eftermiddagen ger vi oss av hemåt för att fortsätta den tråkiga men nödvändiga rivningen av duschrummet som skall renoveras.
Om en vecka väntar nya äventyr med fiske i Saltströmmen uppe vid Lofoten och under tiden får vi duschrummet renoverat.