Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

Så här ser det ut imogon bitti. Men framåt eftermiddagen har det passerat Östersund.
I väntan på att ovädret ska dra förbi här så valde vi att stanna ännu en natt på Näsåkers Camping. Vi tänker ta oss till Östersund efter att det har passerat. Det är lugnt och lite pittoreskt här, nästan som att fricampa i en skogsbacke, fast med el och tillgång till dusch, toalett och kök. Och möjlighet att tömma och fylla vätskor av allehanda slag. Det kan vara värt 250 kr/dygn.
Det är vackert här där den vattenrika Ångemanälven ringlar mäktig förbi på sin 46-milaresa från södra Lappland tills den mynnar ut under Höga Kustenbron.
Dessutom gångavstånd till en Coop-butik och samhället med ca 500 invånare, ett gammalt nedlagt Folkets Park, Nämforsen och de omtalade hällristningarna. Det finns ca 2.300 hällristningar vid Nämforsen och till och med ett Hällristningsmuseum för den som vill veta mer på sånt.
Vi är för närvarande tre husbilar här och några av de små stugorna är uthyrda.
Det finns också några bofasta typer här som sitter runt en lägereld som lyser upp på kvällarna. De har suttit så där ända sedan vi kom och har inte rört sig ur fläcken.

Jag minns hur det var förr

På den tiden man semestrade i Europa med bil. Hur vi fick planera med hjälp av turistkartor (före GPS), ringa och boka hotell, bära resväskor, passa frukosttider med mera. Så enkelt, flexibelt och skönt husbilslivet är i jämförelse. Friheten att åka dit näsan eller vädret pekar, stanna var man vill, fika och äta när man vill och alltid ha hotellrummet med sig med alla bekvämligheter. Dessutom hjälper GPS, WiFi och 4G till väldigt mycket. Slopade roamingavgifter var dessutom ett riktigt bra EU-beslut.
Vi hoppas på en ny Europatur nästa vår. Inte för att vi är missnöjda med att husbila i Sverige, tvärtom, det är ett fint land att turista i. Och det har vi upptäckt tack vare pandemin. Men vi längtar också till Spanien. Vi kan nog mycket väl tänka oss att ta en tur ner i Europa på vårkanten innan tokvärmen kommer och sedan en Sverigetur på sensommaren.