Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

Vi har varit några dagar i Hälsingland och Järvsö. Vi ställde oss på Järvsö camping tillsammans med Ullas son , Steven med familj, som hyrt en husbil för resan. Campingen var väl inte världens bästa, rätt gammal och sliten med dåliga duschar som kostade 5 kr för några minuters ljummet vatten. Men ändå, det var det enda alternativet om man vill stanna ett tag i Järvsö. Och det var ju tanken.

Järvzoo

På måndagen tog vi Järvzoo som är ett absolut måste. Det är en rätt unik vildmarkspark med nordiska djur och fåglar i sin naturliga miljö i stora hägn. Flera av dem utrotningshotade. Här träffar du björnar, rävar, den alltmer hotade fjällräven, järvar, vargar, älgar, renar och allehanda fåglar som kungsörn, falkar och ugglor.
Delar av den vuxna vargflocken som väntar på mat.
Man vandrar på en tre kilometer trätrottoar genom den orörda skogen. På vägen passerar man de olika hägnen med djur och fåglar. På flera ställen finns rastplatser där man kan sätta sig och vila en stund. Eftersom hägnen är stora kan man få vänta ett tag innan djuren visar sig.
Matdags för järvarna
Klockan ett var det matningsdags och vi följde med utfordringen av vargarna, rävarna, järvarna och lodjuret. Djurvårdarna berättade mycket om djurens liv och beteende och hur de samarbetar med olika djurparker för att hjäpa skadade och hotade djur och fåglar.

Växbo

På vägen hem stannade vi till vid Växbo, en bit från Bollnäs. Mysig miljö med en gammal kvarn, handelsbodar, bageri/café och restaurang